[ecasound] Problems with 24/96 over stdin

From: <kls.schlz@email-addr-hidden>
Date: Sat Apr 18 2009 - 19:13:11 EEST

Hi there.

I am using ecasound - due to its superior performance as audio engine - I
use Music Player Daemon as a nice network capable (through firefox)
front end. This also allows me to manipulate the datastream with ecasound.

Music Player daemon (the current git revision) allows to pipe a stream to
stdout. I configured ecasound to read from stdin.

It is working well on 16/44.1 material, on 24/96 is is not working with

Routing 24/96 into aplay works.

This could mean that I have an issue on the ecsound side.

Below you'll see the pipe setup for the different cases.



| ecasound -q -f:s16_le,2,44100,i -b:64 -i:stdin -o:alsaplugin,0,0

NOK: (output is heavy noise)

| ecasound -q -f:s24_le,2,96000,i -b:64 -i:stdin -o:alsaplugin,0,0


aplay -t raw -D plughw:0,0 -f S24_LE -c 2 -r 96000 2>/dev/null

What am I doing wrong here?

I am running 1.0.19 Alsa.

I also started ecsound with -ddd. Like that:

| ecasound -ddd -q -f:s24_le,2,96000,i -b:64 -i:stdin -o:alsaplugin,0,0
>/tmp/eca.log 2>&1

the only message I've seen is "(eca-session) Set debug level to: 511"

THX for your support.


Stay on top of everything new and different, both inside and
around Java (TM) technology - register by April 22, and save
$200 on the JavaOne (SM) conference, June 2-5, 2009, San Francisco.
300 plus technical and hands-on sessions. Register today.
Use priority code J9JMT32. http://p.sf.net/sfu/p

Ecasound-list mailing list
Received on Sat Apr 18 20:15:02 2009

This archive was generated by hypermail 2.1.8 : Sat Apr 18 2009 - 20:15:02 EEST